Sušené maso: Opravdu se jedná o zdravou potravinu?

03(3)

Je hovězí jerky opravdu zdravá svačina? A co jeho vepřová a krůtí varianta? Můžeme sušené maso považovat za novou superpotravinu? A jaké jsou jeho výhody? To a ještě víc ti prozradíme níže. Pojďme se sušenému masu mrknout na zoubek!

 

Být stále zdráv, to bych si přál

No jasně! A určitě i ty a ty a celá tvoje rodina! Beef jerky je teď všude kolem nás. Jako by se s ním roztrhl pytel. Pozor ale, aby z něj spolu se sušeným masem nevypadla třeba i nějaká ta chemie. To je pak totiž úplně jiná story!

Ze všech stran slyšíme, jaká je to superzdravá svačinka. Je to ale opravdu tak, jak se prezentuje? Záleží! Při výběru sušeného masa určitě zkontroluj jeho složení. Není jerky jako jerky a do zdravé potraviny určitě nepatří nic, co ani neumíme vyslovit.

 

Keep it simple, man!

Nezapomínejme na to, že se sušením masa začali už dávno indiáni. A ti rozhodně neměli ani šajnu o tom, co je to glutamát, konzervant a kdo ví co ještě! Měj na paměti, že kvalitní jerky je svým složením úplně “obyč”. Stačí maso, sůl, případně nějaká ta bylinka či koření pro zvýraznění chuti. Umělá dochucovadla ať se jdou bodnout!

Pokud se sušené maso správně připraví, můžeme se bavit o zdravé potravině. Hovězí, vepřové i krůtí jerky je tak skvělým zdrojem bílkovin, vitamínů a zdravých tuků. Při nejlepším je i úplně bez lepku!

 

Kolik jerky můžu sníst?

 02(3)

 

Nic se nemá přehánět. Kvalitní jerky sice našemu zdraví prospívá, ale všeho moc škodí. Sušením maso ztratí velké množství vody, uchová si ale všechny jeho nutriční hodnoty. Malé 50g balení vydá za jeden oběd. A jeden oběd denně přece bohatě stačí.

Vyvážená strava je kouzlem úspěchu, myslete proto i na denní přísun ovoce, zeleniny a mléčných výrobků. Věděli jste například, že sušené maso si skvěle rozumí s ovocem nebo bílým jogurtem? Výborně chutná i v zeleninovém salátu!

 

Svaly jako Arnie!

Mít po ruce balení sušeného masa, to je půlka úspěchu! Je skladné, vejde se do každé tašky a síly má za dva!  Díky vysokému obsahu proteinů a živočišných bílkovin si ho oblíbil nejeden sportovec - rostou po něm svaly a perfektně pomáhá při regeneraci.

 

Rychlá zdravá večeře 

Sušené maso snadno doplní ztracenou energii po náročném dni. Taky máš občas po práci náladu tak akorát na gauč, pizzu a film? Den díky jerky ještě nekončí! Stačí pár křupavých kousků a můžeš dál křepčit s přáteli. Třeba u sklenky vína nebo piva. Sušené maso se dá totiž báječně párovat s alkoholem. Ale o tom příště…

 

KáPéZetka na túry

01(3) 

Ani o něm nebudeš vědět. Nic neváží, zato energie má na rozdávání. Až ti bude kručet v břiše - daleko v kopcích, uprostřed ničeho - vytáhni skladný pytlík z batohu a zažeň hlad zdravým nadupaným snackem. Parádní změna oproti sladkým tatrankám. Prostě energie sbalená na cesty. A bez cukru!

 

Kámoš každé diety

Nízkosacharidová svačina se hodí i pro ty, co chtějí nějaké to kilčo shodit. Zapomeň na dušené kuřecí bez chuti a bez zápachu! Dej si radši hovězí nebo vepřové jerky, co výborně chutná. Před sušením se z něj totiž odstraní tuk, aby maso později nežluklo. Marinuje se pouze libové maso

Bonus nakonec? Ano! Správně připravené sušené maso je vhodné i pro bezlepkovou dietu!

 

Jezení sušeného masa s sebou přináší spoustu výhod. Je ale velice důležité umět si správně vybrat. Než se pustíte do nákupu jerky, pečlivě si přečti jeho etiketu.

Naše rada nad zlato: nekupuj nic, čemu nerozumíš. A co ani neumíš přečíst! Rázem se ti zúží výběr a hned zjistíš, že poctivých a kvalitních jerky na trhu moc není.

 

Pokud si nevíš rady s výběrem, mrkni třeba na náš e-shop a vybírej podle gusta. Naše sušené maso totiž připravujeme úplně bez chemie.

 

LORDYjerky děláme 100% ručně, poctivě a od srdce!